ЗПТ стає більш доступною!

розміщено в: Події лікарні | 0

Починаючи з 2004 року в Україні на базі нашої лікарні КНП «КМНКЛ «Соціотерапія» впроваджується програма Замісної Підтримуючої Терапії для лікування осіб з психічними та поведінковими розладами внаслідок вживання опіоїдів. На базі наших 3 відділень ЗПТ у м. Києві станом на 01 березня 2023 року цей вид лікування отримує 2500 осіб.

Нажаль, в окремих районах міста пацієнти мають обмежений доступ до замісної підтримуючої терапіі тож вимушені долати великі відстані для того, щоб отримувати таке необхідне лікування. Це призводить до низької прихильності до ЗПТ, переривання лікування тощо. В свою чергу, пацієнти з найбільш віддалених районів, пацієнти, які мають проблеми з пересуванням або обмежені фінансові ресурси для того, щоб оплатити вартість транспортних витрат до ЗОЗ, фактично не можуть отримати медичну допомогу. Також, зважаючи на вищезазначені проблеми, велика частина ЛВНІ, в тому числі ВІЛ+, просто відмовляються стати на програму ЗПТ.

З метою усунення цих перешкод, та задля забезпечення права кожного отримувати належну медичну допомогу, на базі нашої лікарні впроваджена мобільна амбулаторія , яка дозволить надавати інтегровані послуги для пацієнтів, що перебувають на ЗПТ у віддалених районах та охоплювати нові важкодоступні групи ЛВНІ, у тому числі ВІЛ+. Ця мобільна амбулаторія надаватиме ЗПТ; психосоціальну підтримку; тестування на ВІЛ та гепатити; обстеження на туберкульоз; видачу АРТ та інші необхідні послуги.

Це велике досягнення нашої лікарні і ми пишаємося тим, що тепер необхідне лікування може отримати кожен українець, хто його потребує.

Продовжуємо розвивати нашу лікарню та нашу Україну❤️🇺🇦.