До Дня молоді

розміщено в: Важлива інформація | 0

Сьогодні в День молоді ми хочемо нагадати батькам, про те, як запобігти розвитку алкогольної та наркотичної залежності в підлітків.

Якщо Ви думаєте, що дитина кілька разів вживала алкоголь чи інші наркотичні речовини:

-Запитайте його про це. Дізнайтеся, які речовини він вживав і що при цьому відчував, чи йому це сподобалося. Уважно вислухайте розповідь підлітка, а саме, чи сподобалося вживати і чому. Близькість Ваших стосунків вплине на відвертість дитини. Запитайте про однолітків, які дали йому наркотики і тих, хто вживав їх разом з ним.

-Поговоріть про Ваші побоювання, і не тільки про зловживання наркотиками, а й про інші важливі питання, наприклад, успішність у школі.

-Нагадайте ще раз про норми поведінки в сім’ї, про те, чи прийнято в сім’ї вживати ці речовини і про наслідки, якщо підліток не дотримуватиметься сімейних цінностей. Якщо Ви не бажаєте, щоб Ваша дитина вживала будь-якого виду наркотичних речовин, включаючи куріння та алкоголь, прямо заявіть йому про це.

-Попросіть дитину припинити вживання алкоголю або наркотиків, особливо якщо в сім’ї вже були випадки залежності. Якщо дитина припинить зараз, то вона, можливо, уникне негативних наслідків.

-Ведіть роз’яснювальну політику. Дуже важливо давати підлітку інформацію про вплив та наслідки від вживання алкоголю, токсичних речовин, куріння та наркотиків.

Якщо ж у вашої дитини є проблеми зі зловживанням алкоголем чи наркотиками, ви можете зателефонувати за цими номерами телефону:

+38 (044) 524-89-90

+38 (044) 258-68-91

+38 (044) 524-44-71

+38 (044) 524-34-93.

Спеціалісти КМНКЛ «Соціотерапія» нададуть вам професійну консультацію та за необхідності професійне лікування залежностей.

Будьте здорові!